12 Ocak 2013 Cumartesi

Düğün Çorbası

Malzemeler:

10 su bardağı soğuk su 
3 çorba kaşığı un 
2 yumurta 
2 limon 
250g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et) 
2 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 kahve kaşığı kırmızı biber 
tuz

Yapılışı :

Soğuk su tencereye konur ve etlerde yıkanılarak suyun içine katılır. Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dak) kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir (yada tülbentden). 
Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir. 
Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir. 
Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır. 
Tencereye ilave edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır. Tuz ilave edilir. 
Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder