15 Ocak 2013 Salı

KIYMALI PATATESLİ KOL BÖREĞİ ( ÇARŞAF BÖREĞİ )



Malzemeler
  • 5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ ( hamurların üstüne sürülecek )
  • 150 gr tereyağ ( hamurların üstüne sürülecek )
İç malzemesi
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 300 gr dana kıyma
  • 4 adet büyük soğan
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon ( isteğe bağlı )
Yapılışı
1- Un, yumurta, yoğurt, tuz ve suyu bir kapta iyice yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Bu hamuru 1 saat dinlenmeye bırakın.
2 - Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın. Soğanları küp küp doğrayıp yarım çay bardağı kadar sıvı yağda hafifçe soteleyin. Üstüne kıymayı ekleyip 3-4 dk. onu da soteleyin ocağın altını kapatın. Haşlanmış patatesleri ezin ve onuda kıymalı harca katın. Tuz ve baharatları katıp iyice karıştırın. En son olarak maydanozları ince ince kıyarak harca ilave edin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
3 - Dinlenen hamuru 5 beze olacak şekilde bölün. Her bir bezeyi 30-35 cm büyüklüğünde olacak şekilde oklavayla açın ve yuvarlak bir tepsinin içine dizip üstüne sıvı yağ , tereyağ karışımından 3-4 yemek kaşığı gezdirin.( her tarafı yağlanacak şekilde )
4 - Üst üste yufkaları dizdikten sonra teker teker ilkini en alttan almak şartıyla yağlanmış yufkaları tezgaha alın.

5 - El yardımıyla hafifçe çekiştirerek yufkayı iyice büyütün. Hazırlamış olduğunuz harcı, yufkanın uzun kenarına koyup rulo şeklinde sarın. Sardığınız yufkaları, dibini hafifçe yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin

6 - Önceden ısıtılmamış 200 C ‘lik fırında böreğin üstü kızarana kadar pişirin – takribi 40 dk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder