15 Ocak 2013 Salı

KIYMALI ÇITIR KOL BÖREĞİ


Malzemesi :
6 adet yufka
susam,çörek otu
İç malzemesi :
250 gr.kıyma
1 orta boy soğan
karabiber,tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos malzemesi :
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
*Soğan ince ince yemeklik doğranıp kavrulmasına yetecek kadar sıvı yağla tavada kavrulur. Kıyması da eklenip kavrulur.tuz ve karabiber eklenir ve ocağın altı kapatılır.
*Bir kasede yumurta ve sıvı yağ iyice çırpılır.
* Bir yufka masaya serilir.her yerine gelecek şekilde sostan sürülür.yufkanın üzerine 2. yufka serilip yine sos sürülür.3.yufkada üzerine serilir fakat son kata sos sürülmez.
* Bıçak yardımıyla 8 ‘ e bölünür.kıymalı iç malzemesi geniş kısma yayılıp sigara böreği şeklinde sarılır.kalan 3 yufka içinde aynı işle tekrarlanır.
*Üzerine sürmek için sos malzemesinden 1-2 yemek kaşığı kadar arttırılır.
* Yağlanmış tepsiye birbirine değmeden aralıklı bir şekilde dizilir.kalan sos her yerine sürülür.susam ve çörek otu serpilip 200 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
* Fırından çıkınca mutfak makasıyla 1-2 parmak genişliğinde halka halka kesilip sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun..

kiymali citir kol boregikiymali citir kol boregi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder