• 2 Su Bardağı Un
• 2 çay kaşığı tuz , karabiber
• 3 gr. kuru maya
• 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
• 1/4 su bardağı ılık su
• 150 gr. yoğurt
• 450 gr. domates
• 1 orta boy soğan
• 250 gr. kıyma
• 1 demet maydanoz
• 5 diş sarımsak
• 5 adet sivribiber
• 1 adet limon
( Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarımsağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu süsleme için dilimleyin. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın. Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarımsağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz. Tarif : forumpaylas.net ‘ tenalınmıştır. )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder