Malzemeler;
½ kilo az yağlı kıyma
½ litre et suyu
150 gram tereyağı
2 adet soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı salça
1 kase haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Alabildiği kadar un
Yapılışı; Yarım kilo kıymanın üzerine , 2 yumurta kırılır, rendelenen 2 soğan eklenir. Birer tatlı kaşığı tuz ve karabiber eklendikten sonra yoğurulur. Yoğurma işlemi sırasında üzerine alabildiği kadar un serperek kıymanın kıvam tutması sağlanır. Yoğurularak istenen kıvama gelen karışımdan küçük parçalar kopartılarak minik köfteler hazırlanır. Son olarak üzerine birbirlerine yapışmamaları için tekrar un serpilen köfteler süzgeçte sallanarak fazla unları alınır. Köfteler tavada ısıtılan sıvı yağda nar gibi kızarana kadar pişirilir. Yemeğin suyu için tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı koyularak eritilir, 2 yemek kaşığı salça eklenerek kavurulur. Kavrulan salçanın üzerine yarım litre et suyu ve ve normal su eklenir. Kaynamaya başlayan suya kızartılan köfteler atılarak pişirilir. İyice kaynayan yemeğe 1 çorba kasesi haşlanmış nohut eklenir ve 10 dakika daha pişirilir.
Yuvarlama servise hazırdır…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder