13 Ocak 2013 Pazar
Yayla Çorbası
Gerekli malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
1 tane yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için malzeme:
2 yemek kaşığı tere yağ
2 yemek kaşığı kuru nane
3 su bardağı su
Yayla çorbası tarifi:
Pirinçleri bir yıkayın ve tencereye koyun, üzerine 3 su bardağı suyu ilave edin.
Tencereyi ocağa alın ve pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.
Başka bir kabın içinde yoğurt, yumurta, un ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın.
Karışımı tencereye yavaş yavaş eklerken bir yandan da karıştırın.
Yayla çorbası kaynamaya başlayınca tuzunu dökün ve karıştırıp ocaktan alın.
Bir miktar tereyağını kuru nane ile yakın.
Tereyağlı kuru naneyi yayla çorbasına dökün ve karıştırıp, sıcak sıcak servis adin.
Afiyet olsun.
Yayla çorbası yapmanın püf noktası: Çorbanın kesilmesini önlemek için tuzu en son katmak ve yumurtalı karışımı tencereye dökerken hızlı hızlı çorbayı karıştırmaktır. Bu iki noktaya dikkat ederseniz, kesilmeyen bir çorbanız, nefis bir yayla çorbanız olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder