10 Ocak 2013 Perşembe

ÜÇ RENKL İ PASTA

Malzemeler:
2 kg balkabağı
1 ½ su bardağı şeker
Muhallebi için;
1 litre süt
2 ½ yemek kaşığı nişasta
2 ½ yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Keki ıslatmak için;
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kahve
1 ½ bardak su
Yapılışı: Kabukları soyulan balkabakları düdüklüye alınır, üzerine 1 buçuk su bardağı şeker dökülüp haşlanır. Haşlanınca blender’den geçirilip püre haline getirilir.
1 litre süt, 2 buçuk yemek kaşığı nişasta, 2 buçuk yemek kaşığı un ve 5 yemek kaşığı şekerle birlikte çırpılıp ayrı b,r tencereye alınır. 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı eklenip koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşınca blender’den geçirilir.
Keki için; 4 adet yumurta 1 su bardağı şekerle birlikte köpürene kadar çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve antep fıstığı eklenerek tekrar çırpılır ve yağlanmış derin bir fırın tepsisine dökülüp önceden ortalama180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Keki ıslatmak için; 1 buçuk bardak suyun içine 2 yemek kaşığı şeker (Türk kahvesi ve ya granul) ve 1 tatlı kaşığı kahve konulur ve kaynatılır. Süzgeç yardımıyla süzülür.
Kek fırından çıkınca kahveli sosla ıslatılır. Üzerine eşit şekilde püre balkabağı yayılır. Balkabağının ardından muhallebi dökülür ve eşit şekilde yayılır. Toz antep fıstığı ve tarçınla süslenip buzdolabında soğutulur.
Üç Renkli Pasta servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder