10 Ocak 2013 Perşembe

Şekerpare



Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya

Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon

Yapılışı
Bir kaba sıvı yağı, şekeri, yoğurdu ve yumurtayı koyun iyice karıştırın karıştırdıktan sonra ununu ve kabatma tozu ie vanilyayı ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ister yuvarlak isterseniz uzunlamasına şekiller verin. Ve fırınlayın. Şekerparelerimiz soğuk şerbetinin kaynar olması gerekiyor. Soğuk servis yapınız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder