11 Ocak 2013 Cuma
Şambali
Malzemeler:
Şerbeti için;
4 bardak şeker
3 bardak su
1 çay kaşığı limon suyu
Hamuru için;
3 yumurta
2 ½ su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için; 1 kase tuzsuz fıstık
Yapılışı: Şerbeti için; 4 bardak şeker 3 bardak suyla kaynatılır. 1 çay kaşığı limon suyu eklenip ılıklaşana kadar dinlendirilir. Hamuru için;İrmik ve un, 3 yumurta 1 su bardağı şekerle iyice çırpılıp 1 su bardağı yoğurt eklenip karıştırılır. 1 paket vanilya ve kabartma tozu ilave edilir. yarım su bardağı eritilmiş margarin dökülüp hamur güzelce karıştırılır. Fırın tepsisine yoğurt sürülür. Üzerine hamur dökülür. Hamurun üzeri de yoğurtla kaplanır. 1 kase tuzsuz fıstık eşit aralıklarla hamurun üzerine yerleştirilir. Ortalama 180 derecedeki fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra ılıklaşıncaya kadar bekletilir. Dikdörtgen dilimlere ayrılıp üzerine ılık şerbeti dökülür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder