15 Ocak 2013 Salı

Pratik Tiramisu Keki İçin Tarif


Malzemeler
1 fincan sıcak su
2 çorba kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilyalı puding
750 gr Pınar Süt
1 paket Pınar Labne
2 yumurta sarısı
1 paket kedidili
Süslemek için;
• Pınar Kakao Sos
Hazırlanışı
• Tencereye konan sütün üstüne vanilyalı puding eklenir ve karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya yakın iki yumurta sarısı eklenir. Ardından Pınar Labne ilave edilir. Puding hazır olduktan sonra kısık ateşte birkaç dakika bekletilir. Bir kasede nescafe sıcak suda eritilir, isteğe göre viski ya da konyak eklenebilir. Bir kaba dizilen kedidili bisküvileri bu sosla ıslatılır. Bir kat kedidilinin üzerine hazırladığımız puding konur. Aynı şekilde bir kat daha kedidili dizilip üstü puding ile kaplanır. Buzdolabında soğuduktan sonra kakao sosla süslenerek servise sunulur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder