10 Ocak 2013 Perşembe

MUSKA BÖREĞİ


Gerekli malzemeler;
Hamuru için;
1 kilo un
1 adet yumurta sarısı
1.5 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay bardağı sıvı yağ
½ paket kabartma tozu

İç malzemesi;
500 gram dana kıyma
250 gram tereyağı
4 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
1 yemek kaşığı karabiber
Üzeri için:
2 yumurta sarısı

Yapılışı: 1 kilo una, 1 yumurta sarısı, 1.5 bardak yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke, kabartma tozu ve sıvı yağ eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur bir süre dinlendirilir. İnce kıyılan 4 soğan, 500 gram kıyma 1 bardak zeytinyağında kavurulur. Üzerine 1 yemek kaşığı karabiber eklenir. Dinlenen hamur incecik açılır ve ortadan ikiye kesilir. Katlanan yufka eritilen tereyağı ile yağlanır. Yufkanın içine kıymalı iç konularak, katlanarak büyükçe muska şekli verilir. Muska böreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
Muska böreği sunuma hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder