10 Ocak 2013 Perşembe

HALKA TATLISI


Malzemeler:
3 ½ su bardağı pasta unu
1 su bardağı buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
4 bardak şeker
2 bardak su
2 adet limon tuzu
Yapılışı: 4 bardak şeker 2 bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmasına yakın içine 2 adet limon tuzu atılır. Hamuru için; 3 buçuk su bardağı pasta unu ve 1 su bardağı buğday unu karıştırılır. 1 çay kaşığı karbonat kaynar suda eritilir ve hamur azar azar sıcak su eklenerek cıvk bir kıvam alana kadar karılır. Hazırlanan hamur sıkma poşetine doldurulur ve bol kızgın yağın içine halka halka sıkılarak arkalı önlü nar gibi kızartılır. Yağın içinden alınır alınmaz soğuk şerbete atılır. 
Halka Tatlısı servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder