Malzemeler:
1 ½ litre süt
1 kase pirinç
1 ½ su bardağı şeker
2 yumurta
Yapılışı: 1 kase pirinç yıkanır ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suda haşlanır. Bir iki taşım kaynayınca üzerine kaymaklı 1 buçuk litre süt dökülür. Bir iki taşım kaynayınca 1 buçuk su bardağı şeker ilave edilir. Koyulaşana kadar bir iki taşım daha kaynatılıp güveç kaplara alınır. Sütlacın birazı ayrılır ve 2 yumurtanın sarısıyla çırpılıp sütlaçların üzerine dökülür. Sütlaçlar fırın tepsisine alınır ve tepsiye, güveçleri 2-3 parmak geçecek kadar su konulur. Sütlaçlar ortalama 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırın sütlacı servise hazırdır.
1 ½ litre süt
1 kase pirinç
1 ½ su bardağı şeker
2 yumurta
Yapılışı: 1 kase pirinç yıkanır ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suda haşlanır. Bir iki taşım kaynayınca üzerine kaymaklı 1 buçuk litre süt dökülür. Bir iki taşım kaynayınca 1 buçuk su bardağı şeker ilave edilir. Koyulaşana kadar bir iki taşım daha kaynatılıp güveç kaplara alınır. Sütlacın birazı ayrılır ve 2 yumurtanın sarısıyla çırpılıp sütlaçların üzerine dökülür. Sütlaçlar fırın tepsisine alınır ve tepsiye, güveçleri 2-3 parmak geçecek kadar su konulur. Sütlaçlar ortalama 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırın sütlacı servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder