13 Ocak 2013 Pazar

Beyaz Lahana Yemeği (Kapuska)




Malzemeler:
Yarım orta boy beyaz lahana
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin (isterseniz)
1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası
1 yemek kaşığı dolu dolu biber salçası
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, su

Yapılışı:
-Beyaz lahanayı sirkeli suda bekletin, yıkayın ve süzün. Kalın damarlı kısımlarını atarak, ince ince doğrayın.
-Soğanı da soyup, ince ince doğrayın.
-Yağlar ile birlikte soğanı tencerenize alıp, kavurun. Daha sonra salçaları ekleyip 2 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Doğranmış beyaz lahanaları tencereye ekleyin. Arada karıştırarak 7 dakika kadar kavurun. Yıkanmış pirinçleri, kırmızı biber ve tuzunu ekleyin. 5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip, kaynamaya başladığında altını kısın. (Lahananın büyüklüğüne göre değişebileceğinden su miktarını ayarlamalısınız.) Kapağını aralık bırakıp, lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. 

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder