10 Ocak 2013 Perşembe

Arnavut Ciğeri



Malzemeler:
  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
  • 2 adet patates
  • 5-6 kaşık un
  • tuz
  • 1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz
  • sumak
  • sıvıyağ (kızartmak için)

Yapılışı:
  1. Patatesler soyulur,yıkanır, küp seklinde doğranır.
  2. Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür.
  3. Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı kızdırmak üzere koyun.
  4. Önce patatesleri kızartın.
  5. Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın. Arada karıştırın. Dikkat edin ciğerleri iyice kurutmayın. 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın.
  6. Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın.
  7. Soğanı piyazlık doğrayın. Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin. Üzerine patatesli ciğeri ilave edin. Ciğerimiz servise hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder